Gazze Halkına Müjdeler Olsun ..

Birçoğumuzun bilmediği veya kendisinden gizlenen (Gazze Katliamı) ile ilgili ahir zaman haberleri var. Bunlar, Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından rivayet edilen ve yüzlerce kişinin aktardığı sahih hadislerdir. Bu yazıda en önemlilerini paylaşacağım. Belki kayıp, acı ve şaşkınlıkla yıpranmış kalpleri rahatlatır. Bunları aranızda paylaşın, belki okuyucularına huzur ve selamet getirir. Gazze halkı bilsin ki, sabredenler Allah’ın cennetinin gelinleridir.
ABOSALAM

Not: 1947 yılına kadar Gazze, Büyük Askalan’ın bir parçası olarak kabul ediliyordu.
İmam Şafii (r.a.) bazen “Ben Gazze’denim,” bazen de “Ben Askalan’danım” derdi.

Birinci Hadis:
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdu: “Askalan iki gelinden biridir, kıyamet gününde oradan yetmiş bin kişi hesapsız olarak diriltilecek, oradan elli bin şehit Allah’a elçi olarak gönderilecek, şehitlerin safları orada olacak. Başları ellerinde, boyunlarından kan akacak ve şöyle diyecekler: ‘Rabbimiz, elçilerinle bize vaat ettiğini ver, şüphesiz ki sen vaatlerinden dönmezsin.’ Allah da: ‘Kullarım doğru söylüyor, onları Beyaz Nehir’de yıkayın,’ der. Oradan bembeyaz ve temiz olarak çıkarlar ve cennette istedikleri gibi dolaşırlar.”

İkinci Hadis:
Darqutni, “Sahihayn’a Dayalı Kitabı”nda, İbn Ömer’den isnad ederek şöyle rivayet etmiştir: {Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir mezarlıkta namaz kıldı, kendisine ‘Ya Resulallah, bu hangi mezarlıktır?’ diye soruldu. O da şöyle dedi: ‘Düşman topraklarında Askalan denilen bir mezarlık. Ümmetimden bazıları orayı fethedecek, Allah oradan yetmiş bin şehit gönderecek, bir adam Rabi’a ve Mudar gibi kabilelere şefaat edecek, herkes için bir gelin vardır ve cennetin gelini Askalan’dır.’}

Üçüncü Hadis:
Said bin Mansur, “Sünen”inde, Ebu Nadr’den isnad ederek şunu rivayet etmiştir: Avf bin Malik, {Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) geldi ve dedi ki: “Ya Resulallah, bana vasiyet et.” O da şöyle buyurdu: “Cebel’ül Hamr’a bağlı kal.” Avf sordu: “Cebel’ül Hamr nedir?” Peygamber Efendimiz de şöyle dedi: “Mahşer yeridir.”} Ayrıca, Ata el-Horasani’den isnad ederek şunu rivayet etmiştir: {Peygamber Efendimizin (s.a.v.) şöyle buyurduğu bana ulaştı: “Allah Askalan’daki mezarlık halkına rahmet etsin.” Bunu üç defa söyledi. Sorulduğunda, “Bu, Askalan’da olacak bir mezarlıktır,” diye cevap verdi. Bunun üzerine Ata, her yıl orada kırk gün nöbet tutardı ve orada vefat etti.}
ABOSALAM

Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu
11.08.2024 OF

بشري سارة لأهل غزة العزة

نبؤات كثيرٌ منا لايعرفها أو غُيِبت عنه عن (مقتلة غزة) وهي من أنباء آخر الزمان، وهي أحاديث صحيحة رواها مئات عن رسولنا صلى الله عليه وسلم، سأسرد أهمهما في هذا المنشور، لعله يريح قلوباً انهكها الفقد والألم والتيه، انشروها بينكم لعلها تكون برداً وسلاماً على قارئيها، وليعلم أهل غزة أن الصابرين منهم هم عروس جنان الله.
ABOSALAM
ملحوظة: غزة الى العام ٤٧ كانت تعتبر جزءاً من عسقلان الكبرى، الشافعي رحمه الله كان يقول مرة أنا من غزة ومرة أنا من عسقلان.

الحديث الأول
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: “عسقلان أحد العروسين، يبعث منها يوم القيامة سبعون ألفا، لا حساب عليهم، ويبعث منها خمسون ألفا شهداء، وفودا إلى الله، وبها صفوف الشهداء، رؤوسهم مقطعة في أيديهم، تثج أوداجهم دما يقولون: ربنا آتنا ما وعدتنا على رسلك إنك لا تخلف الميعاد، فيقول: صدق عبيدي، اغسلوهم بنهر البيض، فيخرجون منه نقاء بيضا، فيسرحون في الجنة حيث شاءوا.”
الحديث الثاني
روى الدارقطني، في “كتابه المخرج على الصحيحين،” بإسناده عن ابن عمر، {أن النبي صلى الله عليه وسلم صلى على مقبرة، فقيل له: يا رسول الله، أي مقبرة هي؟ قال: مقبرة بأرض العدو، يقال لها: عسقلان، يفتتحها ناس من أمتي، يبعث الله منها سبعين ألف شهيد، فيشفع الرجل في مثل ربيعة ومضر، ولكل عروس، وعروس الجنة عسقلان.}
الحديث الثالث
وروى سعيد بن منصور، في “سننه” بإسناده عن أبي النضر، أن عوف بن مالك، {أتى رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال: يا رسول الله أوصني. قال: عليك بجبل الخمر . قال: وما جبل الخمر؟ قال: أرض المحشر.} وبإسناده، عن عطاء الخراساني: {بلغني أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: رحم الله أهل المقبرة. ثلاث مرات، فسئل عن ذلك، فقال: تلك مقبرة تكون بعسقلان.} فكان عطاء يرابط بها كل عام أربعين يوما حتى مات.
ABOSALAM