İbretlik Bir Konferans ..

(Aşağıda tercümesini yaptığım Arapça yazıyı, paylaşımlarını önemseyip dikkate aldığım, emekli büyükelçilerimizden Fikret Özer Bey bana gönderdi.)

Konferans…
Bir Amerikan istihbarat görevlisi ve subayı tarafından
Bu konferans, Amerikan Harp Okulu’na bağlı Strateji Enstitüsü’nde askeri strateji uzmanı olan Profesör “Max Manwaring” tarafından verilmiştir.

Konferans yeri:
İsrail
Tarih: 1 Aralık 2018
Davetliler:
NATO’nun üst düzey subayları ve Siyonist ordu!

Profesör Max, konferansına geleneksel savaş yöntemlerinin eskidiğini söyleyerek başladı ve artık yeni olan şeyin dördüncü nesil savaş olduğunu belirtti!
Aynen şöyle konuştu (kendi ifadesi):
“Bir milletin askeri kurumunu yok etmek veya askeri gücünü yok etmek amaç değildir; amaç (yıpratma ve yavaş aşındırma), ama istikrarlı bir şekilde!
Amacımız, düşmanı irademize boyun eğdirmektir!”

Aynen şöyle ekledi:
“Amaç, istikrarsızlık üretmektir.!
Ve bu istikrarsızlık, düşman devletin vatandaşları tarafından uygulanarak başarısız bir devlet oluşturulacaktır!
Burada kontrol sağlayabiliriz!
Bu vetire, süreç, düşman devletin vatandaşlarını kullanarak yavaş ve sakin adımlarla yürütülür; böylece düşmanınız uyandığında ölmüş olur!”

Bu konferans, yakın ve modern tarihteki en tehlikeli konferans olarak nitelendirildi çünkü İslam dünyasında meydana gelen tüm savaşları ve silahlı iç çatışmaları açıklıyor!
Konferansta en dikkat çeken ifade ise “yıpratma ve yavaş aşındırma” idi.!

Ama biz soruyoruz:
Neden hızlı bir çöküş yerine yavaş ve sakin bir erozyon, aşındırma?
Bu konferansın en tehlikeli kısmı burasıdır!
Yavaş erozyon, aşındırma, şehirlerin kademeli olarak tahrip olması, insanların şaşkın sürülere dönüşmesi ve düşman ülkenin temel ihtiyaçları karşılayabilme kabiliyetinin felç edilmesi anlamına gelir; hatta bu ihtiyaç eksikliğini savaşın bir başka yüzüne dönüştürmek, dikkatle planlanmış ve organize edilmiş bir çalışmadır!

Profesör, sadece dördüncü nesil savaş uzmanı değil, aynı zamanda eski bir istihbarat subayıdır; bu konferansı bir kreşte veya kültür merkezinde değil, Siyonist varlığın ve NATO’nun üst düzey generallerine vermektedir. (Verildiği yer) İsrail’dir!
Konferansta generallere yönelik, alaycı bir şekilde açıkça söylediği dikkat çeken bir ifade var:
“Bu tür savaşlarda ölü çocuklar veya yaşlılar görebilirsiniz, bu yüzden rahatsız olmayın!
Hedefe doğru ilerlemeliyiz.”

Yani, bu sahneler karşısında duyguların hedefe ulaşmanıza engel olmasına izin vermeyin.
Aynı usul Irak, Suriye, Yemen, Libya’da ve belki ekonomik olarak Lübnan’da uygulandı, yarın sıranın kimde olduğunu bilemeyiz!
Bir kez daha en önemli soru:
Neden devletleri birden yıkıp çökertmek yerine “yıpratma ve yavaş yavaş aşındırma, erozyon?”

Cevap:
Yıpratma stratejisi, savaşı bir cepheden diğerine, bir bölgeden diğerine taşımak, düşman devletin tüm kabiliyetlerini kademeli olarak tüketmek ve “düşman devleti” çok cephede savaştırarak yerel çakallarla her yönden kuşatmak, bir cepheyi ısıtmak ve diğerini soğutmak, yani krizi yönetmeye devam etmek, çözmek değil.
Devletin hızlı bir şekilde çökmesine izin verilmemelidir çünkü hızlı çöküş, devletin ve toplumun birçok unsurunun ve kurumunun varlığını korumasına yol açar. Bu nedenle en iyi yol, yıllar süren yavaş ve sakin bir aşındırma, erozyondur; “yerel acımasız ve kötü savaşçılar” aracılığıyla, masum kurbanların olması umursanmadan, çünkü gaye kontrol sağlamak ve devleti ve toplumu uzun bir süreç boyunca yıkmaktır!

Bu planın, açıkça ve utanmadan kabul edildiğini ve ilan edildiğini görmek üzücü; bu planı kendi ellerimizle, insan hakları, demokrasi ve teröre karşı savaş gibi gürültülü sloganlar altında uyguluyoruz!
Peki şimdi “krizleri çözmek” yerine neden “krizleri yönetme” usulünü kullandıklarını anladık mı?
Ve çatışmanın, bölünme ve ayrışmanın devlet içindeki gruplar arasında sürmesi, hatta ülkeler ve halklar arasında çatışma çıkararak bölgemizdeki halkların potansiyellerini yok etmek ve onları güçsüz, bağımlı kılmak amacıyla nasıl plan yaptıklarını?

Keşke halkımız, çok geç olmadan bunu anlayabilseydi.

Kelimesi kelimesine nakledilmiştir.

Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu
02.10.2024 Üsküdar

Mütercimin Notu:👇

Max Manwaring, özellikle askeri strateji, düşük yoğunluklu çatışmalar ve düzensiz savaş konularında uzmanlaşmış bir Amerikalı akademisyen ve emekli albaydır. Uzun yıllar Amerika Birleşik Devletleri Ordusu’nda görev yapmış ve Latin Amerika üzerine çalışmalar yapmıştır. Askeri ve güvenlik stratejileri üzerine birçok kitap ve makale yazmıştır. Amerikan Harp Okulu’na (U.S. Army War College) bağlı Stratejik Çalışmalar Enstitüsü’nde (SSI) çalışmış ve düzensiz savaş (irregular warfare), dördüncü nesil savaş ve hibrit tehditler gibi konularda önemli katkılarda bulunmuştur. (Ahmet Ziya İbrahimoğlu)

محاضرة …
‏لضابط ومسؤول في المخابرات الامريكيه
‏المحاضرة ألقاها البروفسور “ماكس مانوارينج” خبير الاستراتيجية العسكرية في معهد الدراسات التابع لكلية الحرب الأمريكية.

‏مكان المحاضرة:
‏اسرائيل
‏التاريخ ٢٠١٨/١٢/١
‏المدعوّون للمحاضرة:
‏كبار الضباط من حلف الناتو،
‏والجيش الصهيوني!!!

‏استهل البروفسور ماكس محاضرته بالقول بأن اسلوب الحروب التقليدية صار قديماً، والجديد هو الجيل الرابع من الحرب!!!
‏وقال حرفياً (والنص له):
‏”ليس الهدف تحطيم المؤسسة العسكرية لإحدى الأمم، أو تدمير قدرتها العسكرية، بل الهدف هو: (الإنهاك-التآكل البطيء )
‏لكن بثبات!!!!
‏فهدفنا هو ارغام العدو على الرضوخ لارادتنا”!!!
‏ويضيف حرفياً:
‏”الهدف زعزعة الاستقرار!!!
‏وهذه الزعزعة ينفذها مواطنون
‏من الدولة العدو لخلق الدولة الفاشلة!!!
‏وهنا نستطيع التحكم!!!
‏وهذه العملية تنفذ بخطوات
‏ببطء وهدوء وباستخدام مواطني
‏دولة العدو، فسوف يستيقظ
‏عدوك ميتاً”!!!

‏هذه المحاضرة التي قيل إنها أخطر محاضرة في التاريخ الحديث حيث توضح كل ما جرى ويجري من حروب وصراعات أهلية مسلحة في العالم الاسلامي!!!
‏وأكثر ما يلفت الانتباه في هذه المحاضرة هي عبارة:
‏”الإنهاك، والتآكل البطيء”!!!

‏لكننا نسأل:
‏لماذا لا يتم الانهيار السريع بدل
‏التآكل الهادئ والبطيء؟!!!
‏هذا هو الجزء الأخطر في المحاضرة!!!
‏ومعنى التآكل البطيء يعني خراب متدرج للمدن، وتحويل الناس الى قطعان هائمة!! وشل قدرة البلد العدو على تلبية الحاجات الاساسية،
‏بل تحويل نقص هذه الحاجات الى وجه آخر من وجوه الحرب، وهو عمل مدروس ومنظم بدقة!!!

‏البروفسور وهو ليس خبير الجيل الرابع للحرب فحسب، بل ضابط مخابرات سابق، لا يلقي المحاضرة في روضة أطفال ولا في مركز ثقافي، بل لجنرالات كبار في الكيان الصهيوني، وحلف الناتو. (والمكان) في اسرائيل! وفي عبارة لافتة في المحاضرة يقول بكل وقاحة مبطنة مخاطباً الجنرالات:
‏” في مثل هذا النوع من الحروب قد تشاهدون اطفالا قتلى او كبار السن، فلا تنزعجوا!!!
‏علينا المضي مباشرة نحو الهدف،” بمعنى لا تتركوا المشاعر أمام هذه المشاهد تحول دون: تحقيق الهدف.”
‏والاسلوب نفسه طبق ويطبق في العراق وسوريا واليمن، وفي ليبيا، وربما إقتصاديا في لبنان .. وغدا لا ندري من سيكون عليه الدور؟!!!
‏ومرة أخرى السؤال الأهم:
‏لماذا “الانهاك والتآكل البطيء، بدل اسقاط الدول مرة واحدة؟!!!
‏الجواب:
‏ان استراتيجية الانهاك تعني نقل الحرب من جبهة الى أخرى، ومن أرض الى أخرى، واستنزاف كل قدرات الدولة العدو على مراحل متباعدة، وجعل “الدولة العدو” تقاتل على جبهات متعددة محاصرة بضباع محليين من كل الجهات، والتخطيط
‏لتسخين جبهة وتهدئة جبهة أخرى، اي استمرار ادارة الازمة وليس حلها.
‏ولكي لا يتم انهيار الدولة السريع، لأن الانهيار السريع يبقى على كثير من مقومات ومؤسسات الدولة والمجتمع، وبالتالي فإن أفضل الطرق هو التآكل البطيء، بهدوء وثبات عبر سنوات من خلال محاربين “محليين شرسين وشريرين” كما يقول هو، بصرف النظر عن وقوع ضحايا أبرياء لأن الهدف هو السيطرة وتقويض الدولة والمجتمع أهم من كل شيء، أي محو الدولة والمجتمع عبر عملية طويلة!!!

‏من المؤسف أن هذا المخطط الذي يعترفون به ويعلنونه بكل وقاحة، هو الذي نراه بأعيننا، ويطبق بأيدينا نحن، تحت شعارات صاخبة من حقوق الانسان والديمقراطية، والحرب على الارهاب!!!
‏فهل عرفنا الآن لماذا اسلوب استمرار ادارة الازمة بدلا من حلها ؟؟!!! وكيف يخططون ليظل النزاع والخلاف بين فئات الدولة. بل والاقتتال بين الدول والشعوب من أجل القضاء على مقدرات الشعوب في منطقتنا و تحويلهم الى تابعين لا حول لهم و لا قوة؟

‏يا ليت قومي يعلمون قبل فوات الأوان.

منقول حرفيا

⁦‪smallwarsjournal.com/author/max-g-m…
👇
https://x.com/bughaniiim/status/1841043867673452922?t=Un3vIkKNiB3NXlQ7ywtKoA&s=08