Siyonist İsrail Neden İran’ı Vurmadı?

Terörist İsrail neden İran’ı vurma kararından vazgeçti?

Netanyahu neden savaşın ismini kıyamet savaşı (Armageddon) olarak değiştirdi?

Önceki makalemde de belirttiğim gibi, İran’a yönelik saldırı, başarı şansı %60’ı geçmedikçe gerçekleşmeyecek. İsrail’in İran’ın nükleer tesisine ulaşmasını engelleyen bazı teknik nedenler var:

1.İran’ın nükleer reaktörü yerin 65 metre altında bulunuyor.
2.Reaktör dağların altında yer alıyor ve bu da derinliği iki katına çıkarıyor.
3.İsrail’in elinde olup kendi uçakları ile taşıyabileceği bombalar, 28 metre derinliğe kadar etkili; bu bombalar Hasan Nasrallah’ı öldürmek için kullanıldı.
4.Dolayısıyla Amerikan yapımı M2 bombalarını kullanmak gerekiyor ve bu bombalar yalnızca dev Amerikan B52 bombardıman uçakları tarafından taşınabiliyor. Bu da Amerika’nın doğrudan müdahalesi ve Amerikan silahlarının kullanımı anlamına gelir ki bu, üçüncü dünya savaşının başlaması demektir. Bu nedenle Biden, Camp David tatilini yarıda keserek Beyaz Saray’a geri döndü.
5.İran hava sahasını kapattıktan sonra İsrail’e hızlı bir haber ulaştı: İran’ın Rus yapımı 400 ve 500 füzelerine sahip olduğu öğrenildi. Bu, İsrail uçaklarından bazılarının düşeceği ve İsrail hava kuvvetlerinin kontrol üstünlüğü efsanesinin sona ereceği anlamına geliyor.
6.İsrail hava kuvvetleri bazı ülkelerin hava sahasından geçecek ve bu ülkeler (özellikle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) hayatlarının işleyişini felce uğratacak füze saldırılarıyla karşı karşıya kalacaklar.

Saldırı, nükleer reaktöre değil, ekonomik tesislere yönelik cerrahi bir operasyon olarak gerçekleştirilebilmesi için geçici olarak ertelendi. Netanyahu, savaşı kaybettiği için inançları karıştırarak İsrail toplumuna, Talmud’da geçtiği gibi, Tanrı’nın onlar için zafer kazanacağı Armageddon savaşının yaklaştığını ima etmek istiyor.

Tüm bu gelişmeler ve küresel olaylar sürerken, Araplar derin bir uykuda. Batı emperyalist projesini ve İsrail’in başını çektiği bu projeyi, Arapların resmi rejimi kadar engelleyen hiçbir şey olmadı. Elektronik sineklerin zırvalarına bakın, Arap rejiminin kim olduğunu hemen anlarsınız.

Dr. Ömer el-Asufi
7/10/2024

Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu
08.10.2024 Üsküdar

لماذا تراجعت اسرائيل عن ضرب إيران.?

ولماذا غير نتنياهو اسم الحرب الى يوم القيامة(هرمجدون)
سبق وان قلت في مقال سابق لي ان الضربة على إيران لن تتم إلا اذا كانت نسبة نجاحها تفوق60%.
لاسباب فنية لن تتمكن اسرائل من الوصول الى المفاعل النووي الإيراني منها.
١-
ان المفاعل النووي الإيراني يقع على عمق٦٥ م تحت سطح الإرض.
٢- ان المفاعل مقام تحت جبال تجعل من العمق يتضاعف.
٣- ان القنابل التي بحوزة اسرائيل وتستطيع ان تحملها الطائرات الاسرائيلة تؤثر الى عمق٢٨ م وهي التي استخدمت في قتل حسن نصرالله.
٤- إذا لابد من إستخدام القنابل الامريكةm2والتي لاتحملها الا طائرة B52 الامريكية العملاقة وهذا يعني تدخل امريكي مباشر وبالسلاح الامريكي مما يعني تدشين الحرب العالمية الثالثة ولهذا السبب بايدن قطع إجازته من منتجع كامب ديفد وعاد الى البيت الابيض.
٥- وصل خبر سريع الى اسرائيل بعد ان اغلقت إيران مجالها الجوي بأن إيران تمتلك صواريخ 400,و500 الروسية مما يعني سقوط عدد من الطائرات الاسرائيلية وسقوط اسطورة سيطرة سلاح الجو الاسرائيلي.
٦- ان الطيران الاسرائيلي سيمر من اجواء دول وهذه الدول ستواجه بضربات صاروخية تصيب كل العصب المحرك للحياة لديها(تحديدا،السعودية والامارات).
الضربة أجلت مؤقتا لكي تتحول الى ضربة جراحية لا تمس المفاعل النووي بل المرافق الاقتصادية بعد تهيئة الموقف الجيوسياسي لها.
نتنياهو الذي خسر الحرب يريد ان ينبش المعتقدات ويوحي للمجتمع الإسرائيلي اننا امام معركة هرمجدون كما وردت في التلمود والتي سينتصر فيها الرب لهم حسب زعمهم.
كل هذه التطورات والاحداث العالمية المتدحرجة تجري والعرب يغطون في سبات عميق وما اعاق الأمة المشروع الإستعماري الغربي ورأس حربته اسرائيل بقدر ما اعاقها نظامها العربي الرسمي .. انظروا الى غثاء الذباب الالكتروني تعرفون فورا من هو النظام العربي.


د.عمر العسوفي
7/10/2024