Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sırrı

Bu harika ve ufuk açıcı bir makaledir!

Bir buçuk milyar Arap ve Müslümanın bu ülkeye hayranlıklarından kurtulup uyanmaları ve kartondan yapılmış gibi görünen bu ülkenin, insanlara güçlü ve gelişmiş görünse de aslında öyle olmadığını fark etmeleri için mutlaka okunması gereken bir makale!

Abu Dabi, bu zamanda çürümüş bir yeşillik gibidir!

Makalenin metni:👇

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kimsenin bilmediği sırrı nedir?!!

Yazan: Cemal Riyan

Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya, Suriye ve son olarak Sudan gibi uzak ülkelerin işlerine müdahale etmeye çalışan bu ülke kimdir, neyin nesidir?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin sadece 75 bin kilometrekare yüzölçümü olan küçük bir ülke olduğunu ve yerli nüfusunun 800 bin kişiyi aşmadığını göz önünde bulundurursak, nasıl bu kadar hızlı bir kalkınma yaşayabilir?

BAE’nin ne siyasi bir tarihi ne kurtuluş hareketi, ne de kültürel veya entelektüel kurumları var. Şeyh Zayed ona bir gecede gelişip büyüyen bir ülke olması için bir dua mı okudu? Batı Asya’daki en hızlı büyüyen ekonomilerden birine nasıl sahip oldu?

Gerçek şu ki: BAE projesinin arkasında Yahudiler var. Batı’daki zengin Yahudiler, Orta Doğu’da, mali çıkarları ve ticaret hareketlerini yönetecek bir Yahudi yerleşim yeri kurmayı düşündüler, siyasi nedenlerle “ana devlet” ile muhatap olmak zorunda kalmadan.

1971 yılında, yani BAE’nin kuruluş yılı, Batı BAE’yi altı emirliğe, ardından yediye böldü. Her bir emirliğin bir emiri, ordusu, polisi ve güvenliği var. Abu Dabi Emirliği ise yüzölçümünün üçte birinden fazlasını kaplıyor, bu da küçük emirciklerin ayrı bir devlet kurmasının zor olmasını sağlıyor.

Resmi istatistiklere göre, BAE’nin yerli nüfusu 750 bin kişi olsa bile, bu sayı, ülkede yaşayan 9 milyon yabancı, 200 farklı millet ve 150 etnik grup karşısında ne ifade edebilir? Ülkedeki nüfusun tamamı bir istihbarat, güvenlik ve ordu gücüne dönüştürülse bile ülkelerini korumaları mümkün olamaz!

BAE’de şaşırtıcı olan şey, ülkeye girdiğinizde kendinizi bir Avrupa ülkesinde veya gelişmiş Asya ülkelerinden birinde zannetmenizdir. Düzenli bir sistem, profesyonellik, disiplin, sokakların temizliği ve şıklığı var. Ancak “yerli” bir vatandaş bulmak zor. Havaalanından itibaren tüm işlemler yabancıların elinde.

Farklı Arap ülkelerinden insanlar var, BAE’nin havaalanları dünyanın en büyükleriyle yarışıyor. Limanlardaki gemi sayısını bile saymak zor! Bu durum şaşırtıcı değil mi?

Bu basit düşünceli bir “Emirati”nin, böylesine karmaşık bir sistemi yönetebileceğini akıl kabül eder mi?

BAE, özellikle de Abu Dabi, dünyadaki en yüksek zengin oranına sahip. Ülkede 75 bin milyoner olduğu tahmin ediliyor ve bunların büyük bir kısmı zengin Yahudilerden oluşuyor. Bu da büyük mali servetler için güvenli bir ortam oluşturuyor. Bu nedenle, Muhammed bin Zayed’i İsrail’e yönlendiren kişi Yahudi milyoner Haim Saban’dır.

BAE sadece yüksek binalar, şık caddeler, ticaret ve fabrikalarla dolu değil; aynı zamanda İslam ümmetine karşı bir komplo yuvasıdır.

Önemli soru:
BAE neden silah harcamalarında dünya beşincisi? Ordusu nerede? Hangi sınırları koruyor?

Cevap:
Tüm bu silahlar, açıklanan ya da açıklanmayan tüm anlaşmalar, bölgedeki devletlere karşı komplolarda kullanılıyor. BAE’nin ekonomik, siyasi veya güvenlik projelerine müdahil olmadığı hiçbir Arap ya da İslam ülkesi yoktur.

Soru:
Al Nahyan ailesi, bu kadar karmaşık dosyaları yönetebilecek zekaya sahip mi? BAE şeyhlerinin kendi ülkelerine bu kadar uzak olan diğer ülkelerin işlerine bu kadar geniş çapta müdahale etmelerinin kendilerine ne faydası var?

Soru:
Neden asil sermaye sahipleri doğrudan Emirlikleri yönetmiyorlar da Arap şeyhleri başta tutuyorlar?

Bu soruya 1921 yılında Henry Ford’un yazdığı “Dünya Yahudisi” kitabı cevap veriyor: “Yahudiler, dünyayı arkadan yönetmeyi tercih ederler.”

Başka bir soru:
Neden İsrail yerine BAE’yi seçtiler? Özellikle Filistin toprakları gibi verimli, doğası güzel, sahilleri bulunan önemli bir coğrafi konuma sahip iken.

Cevap:
İsrail, yatırım için uygun değil, çünkü bir “askeri barikat” ve sürekli tehdit altında. İsrail’de iş yapmak istenmiyor; yani, “istikrarsız” ve oradaki işlemlerin muhatabı direk Yahudiler.

Sonuç:
BAE, 1971’den beri bir İsrail’in yerleşim bölgesidir.

Bu rapordan sonra, BAE’nin ne olduğunu anladınız mı? Son olarak, dünyadaki en büyük mason locası BAE’dedir; uluslararası düzenin merkezi de buradadır.

Yazan: Cemal Riyan

Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu
17.10.2024 Üsküdar

سرّ الإمارات العربية (العبرية)

مقال ولا اروع وأبدع !

يستحق ان يقرأه
مليار ونصف عربي ومسلم ليستفيقوا من انبهارهم بهذا البلد المصنوع من ورق، وان ظهر للسذج من الناس انه متقدم ومتين !

ان (ابو ظبي) في هذا الزمن بمثابة خضراء الدّمن !!

♦️نص المقال:

ما هو سر الإمارات الذي لا يعرفه أحد؟!!
الاعلامى: جمال ريان

من هي الامارات التي تحاول التدخل في كل شؤون الدول البعيدة عنها اليمن ليبيا سوريا واخيرا السودان

لا أحد يعرف كيف لبلد مثل “الإمارات،” الصغير في مساحته التي لا تتعدى الـ(٧٥) ألف كلم٢، وعدد سكانه الأصلييين، الذي لم يتجاوز حتى الآن الـ(٨٠٠) الف نسمة، أن يشهد مثل هذه النهضة السريعة !!

“‏الإمارات” لا تملك تاريخاً سياسياً ولا حركات تحرير ، ولا مؤسسات ثقافية أو فكرية،
هل نفخ بها الشيخ زايد سورة “يس،” لتصبح بين ليلة وضحاها مزدهرة بالبناء والإعمار،
و تمتلك واحداً من أكثر الاقتصاديات نمواً في غرب اسيا ..؟!!

‏الحقيقة: إن اليهود وراء إنشاء “مشروع الامارات،” حيث فكر “اغنياء اليهود” في الغرب، بانشاء مستوطنة يهودية في الشرق الاوسط، ترعى المصالح المالية وحركة التجارة، دون الحاجة إلى التعامل مع “الدولة” الأم لأسباب سياسية وغيرها.

‏منذ عام ١٩٧١، وهو عام التاسيس، ضمن الغرب تجزئة الإمارات إلى ست ثم إلى سبع إمارات، ولكل إمارة أمير وجيش وشرطة وأمن و ….الخ،
فيما إمارة أبو ظبي تشغل أكثر من ثلاثة أرباع المساحة،
ليسهل عليهم عدم استطاعتهم تشكيل نواة دولة.

‏حتى لو سلمنا، وفقاً للاحصاءات الرسمية، أن عدد سكان الإمارات “٧٥٠” ألف،
فماذا يساوي هذا، بعدد الأجانب الذين يقطنون الإمارات، و البالغ عددهم (9) مليون نسمة، من (200) جنسية، و (150) قومية؟!!
فحتى لو تحول جميع السكان إلى جهاز مخابرات و أمن و جيش، لما تمكنوا من حماية بلدهم ..!!

‏المذهل في دولة الإمارات، أنك حين تدخل، وكأنك إلى بلد أوروبي، أو أحد البلدان الآسيوية المتقدمة، حيث النظام الدقيق، والتعامل المهني، والانضباط العالي في النظام، وأناقة الشوارع والنظافة،
و لكن من الصعب أن تعثر على مواطن “أصلي؛” فجميع التعاملات التي تبدأ من المطار وحتى السكن، بيد “الأجانب”

‏وهناك عرب من بلدان مختلفة، فيما لا تكاد تحصي عدد الرحلات عبر المطارات، المنافسة لأكبر المطارات في العالم، في السعة والخدمات، ولا عدد السفن والبواخر في الموانئ، حتى تكاد تصاب بالذهول !!!

‏هل من المعقول أن هذا “الإماراتي” البسيط في تفكيره، ومديات تطلعاته، أن يدير هذه الماكنة المعقدة ..؟!!

الإمارات عموماً، و أبو ظبي خصوصا، تضم أعلى نسبة أثرياء في العالم، حيث يقدر عددهم بـ”٧٥” ألف مليونير، فيما يشكل اليهود الأثرياء النسبة الأعلى فيهم.
‏و هذا يعني توفير بيئة آمنة لهذا الخزين المالي الكبير.
لذا، ليس غريباً أن من قاد محمد بن زايد من يده باتجاه “اسرائيل،” هو المليونير اليهودي “حاييم سابان”

الإمارات ليست مجرد عمارات شاهقة، وشوارع انيقة، وحركة تجارة والآت مصانع وورش،
إنما هي مستوطنة للتآمر على الأمة.

‏السؤال المهم:
ما حاجة الإمارات أن تكون الدولة الخامسة في الانفاق على الأسلحة ؟
ترى أين هو جيشها ؟؟
و عن أي حدود تدافع ؟؟؟

الجواب:
إن جميع هذه الأسلحة، سواء المعلن عن صفقاتها أو غير المعلن، يذهب إلى التآمر على دول المنطقة، حيث ليس هنالك من دولة عربية أو إسلامية في المنطقة، إلا وتجد أن الإمارات داخلة على مشروعها الاقتصادي أو السياسي أو الامني، وخلق الفوضى فيه.

‏و السؤال:
هل تمتلك أسرة آل زايد كل هذا العقل، لتدير كل هذه الملفات المعقدة ؟؟
و هل من مصلحة مشايخ الإمارات، كل هذا التدخل الواسع في شؤون دول، تبعد آلاف الكيلومترات عنها ؟

‏السؤال:
لماذا لا يحكم أصحاب رؤوس الأموال “دولة الإمارات” بشكل مباشر، بدلاً من هذه الأعراب و عناوينها ؟.

هذا السؤال يجيب عنه كتاب: “اليهودي العالمي،”
لمؤلفه هنري فورد، صاحب شركة فورد عام ١٩٢١، حيث يقول:
إن “اليهود يفضلون أن يقودوا العالم من الخلف.”

‏سؤال آخر:
لماذا لم يختاروا “إسرائيل” بدلاً من “الإمارات،” كي يحركوا رؤوس الأموال، خاصة و أن أرض فلسطين وفيرة في أرضها، و في جمال طبيعتها، ولها موقع جغرافي مهم و إطلالة على البحر ؟

الجواب:
“إسرائيل” غير صالحة للاستثمار، لانها “ساتر عسكري،” ومهددة في كل لحظة، وغير مرغوب التعامل معها تجارياً في المنطقة،
أي: “غير مستقرة،” وواجهة العمل فيها اليهود !!.

الخلاصة:
“الإمارات” عبارة عن مستوطنة إسرائيلية، منذ عام ١٩٧١ …

بعد هذا التقرير عرفتم ما هي الإمارات
وأخيراً: إن أكبر محفل ماسوني في العالم هو في الإمارات إنها النقطة المركزية العملية للنظام الدولي.