Sünnilere Uygulanan Soykırım
Eşi Görülmemiş Bir Sünni Soykırımı
Suriye ve Irak’ta yüz binlerce Sünni öldürüldü, milyonlarca Sünni yerinden edildi. Halep, Humus, İdlib, Felluce, Ramadi, Tikrit ve diğer şehirler harabeye döndü; bunların hepsi Sünni şehirleri.
Sünni savaşçılar arasında “Yezid Ordusu” ya da “Muaviye Ordusu” gibi isimler yok. Öte yandan “İmam Taburları,” “Ebu’l-Fadl el-Abbas,” “Zeynebiler,” “Hüseyin Taburları,” türbe savunma orduları, “Mehdi Ordusu,” “al-Kerrar Ordusu,” “Muhtar Ordusu” gibi gruplar mevcut. Ancak tüm bu gerçeklere rağmen “Müfrid Sünniler” ve “Sünni Mezhepçiler” terimleri kullanılırken, “Şii Köktenciler” ya da “Şii Teröristler” gibi ifadeler kullanılmıyor.
Bir kez daha söylemeliyiz ki, İran tarafından desteklenen on binlerce mezhepçi milis Suriye, Irak ve Yemen’de işlenen öldürme ve yerinden etme suçlarına ortaktır.
Belgeler, şahitler ve belgeler ile doğrulanmış bir “Sünni Soykırımı” yaşanıyor; dünya çapında, bu korkunç soykırımı inkâr etmek için yoğun bir gayret harcanıyor.
Bunca netliğe rağmen dünya, “terörizmin Sünni olduğunu” iddia ediyor. Sünni olarak görülen İŞİD’in eylemlerini bahane ederek tüm Sünnileri terörist ilan ediyor; halbuki dünya üzerindeki tüm Sünni liderler bu örgütün eylemlerini reddetmiş, Sünniler de ilk kurbanları olmuştur.
Bugün dünyada “Allah-u Ekber” ifadesini bir Sünni söylediğinde terörizm olarak kabul ediliyor; fakat aynı sözü bir Şii söylediğinde terörizm sayılmıyor, hatta bu ifade ile bir mezhepçi milis şii, elektrikli testereyle bir kurbanın başını kesse bile.
Bugün bize düşen, gerçeği söyleme sorumluluğudur. Gerçek güneş gibi ortadadır; dolambaçsız, ikiyüzlülük olmadan, saptırmadan.
Sünniler, İran’ın milisleri, “azınlıklar ittifakı” ve Batı’daki belirli çevreler tarafından hedef alınmaktadır.
İran’ın milislerinin dini ideolojisi, 21. yüzyılın “Şiilerin Yüzyılı” olduğu inancına dayanır. 20. yüzyıl “Şiilerin yükseliş yüzyılı” idi ve bugün bu ideoloji, emperyalist hedeflerle hareket eden bir devlet tarafından yönlendiriliyor.
Diğer “azınlıklar” ise Sünnilere karşı duydukları “Sünni korkusu” veya “Sünnifobi” ile hareket ediyorlar. Tarihi ve kültürel olarak yüklü geçmişleri ve fırsatçılık duygusu ile, tarihi yüklerin etkisinde kalıyorlar.
Batı ise tarihi düşman olarak gördüğü ya da kabul ettiği “Sünni İslamı” bir tehdit olarak algılıyor. Sünni İslam, modern Batı sömürgeciliğine karşı özgürlük mücadelesine, Haçlı seferlerine karşı direnişe, Irak’ı Perslerden, Şam’ı Romalılardan kurtarma savaşlarına öncülük etti; İspanya’dan Orta Asya’ya kadar uzandı. Bu, Akdeniz’in kuzey kıyısındaki medeniyetin kültürel karşıtı ve tarihi muadili olan İslam’dır.
Bugün Sünnilerin, bu gerçeklerle yüzleşmesi ve onlarla başa çıkması gerekiyor. İslam’ın ana gövdesi, en büyük kitlesi ve damarları olduklarını bilmeleri gerek.
Bu da onların, saflarını birleştirmesini, anlaşmazlıklarını ertelemesini ve Doğu’da azınlıkların üstün tutulması yönünde Batı ve İran’ın girişimlerine karşı coğrafi, tarihi ve demografik yapının korunmasına yönelik bir strateji geliştirmesini gerektirir.
Görev zordur ve karşılaşma çoğunlukla askeri olmayacaktır; kimse tarihin gerçeklerini değiştiremeyeceğini veya coğrafyanın derslerini bozamayacağını düşünmelidir.
Bu bölgeye birçok kez saldırı ve işgal yaşandı, hırs ve açgözlülükle hareket eden komutanlar ve askerler geldi, ancak bölge halkı her seferinde daha güçlü ve parlak bir şekilde yeniden doğdu.
Bize sadece manevi olarak yenilmemek düşüyor; Allah’ın izniyle bir mucize gerçekleşecek.
Muhammed Cümeyh
(Yemenli Yazar)
Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu
15.11.2024 Üsküdar
هولوكوست سني غير مسبوق
مئات آلاف القتلى في سوريا والعراق من السنة، ملايين المهجرين من سوريا والعراق هم من السنة.
المدن المدمرة في سوريا والعراق هي حلب وحمص وإدلب والفلوجة والرمادي وتكريت، ووو…
هذه مدن السنة.
لا يوجد من الفصائل السنية المقاتلة “جيش يزيد،” أو “جيش معاوية،” ولكن يوجد بالمقابل “كتائب الإمام،” و“أبو الفضل العباس،” والزينبيات، و“كتائب الحسين،” وجيوش الدفاع عن المراقد، و “جيش المهدي،” و“جيش الكرار،” و“جيش المختار،” والحبل على الجرار.
ومع كل تلك الحقائق، توجد مصطلحات “متشددون سنة،” “طائفيون سنة،” ولا وجود لمصطلح “أصوليون شيعة،” “أو إرهابيون شيعة.”
نعود لنقول: عشرات آلاف المقاتلين الطائفيين المدعومين من إيران هم شركاء في جرائم القتل والتهجير، في سوريا والعراق واليمن.
هناك “هولوكوست سني” بامتياز، موثق، بشهود، وأدلة، وبراهين، وحيثيات، وهناك تزوير عالمي، ومحاولات مستميتة لإنكار هذا الهولوكوست الرهيب الذي يجري تحت سمع العالم وبصره.
وبعد كل هذا الجلاء، كل هذا الوضوح، كل هذا الـ “هولوكوست السني،” يقول العالم إن “الإرهاب سني!” مستغلاً حماقات “داعش” المحسوب على السنة، رغم أن كل مراجع السنة في العالم أنكرت أفعاله، ورغم أن السنة أول ضحاياه.
العالم اليوم يسمع كلمة “الله أكبر،” فإذا قالها “سني” عدت إرهاباً، وإذا قالها “شيعي،” فليست بإرهاب، حتى لو قيلت أثناء قطع رقبة ضحية بمنشار كهربائي تمسك به يد مقاتل طائفي جلبته إيران إلى سوريا من خارجها.
علينا اليوم مسؤولية قول الحقيقة.
الحقيقة واضحة وضوح الشمس.
بلا مواربة، ولا نفاق، ولا تزييف.
السنة مستهدفون من مليشيات إيران، ومن “تحالف الأقليات،” ومن دوائر عالمية في الغرب.
مليشيات إيران لها آيديولوجيتها الدينية التي ترى أن القرن الحادي والعشرين هو “عصر الشيعة،” كما كان القرن العشرين، هو “عصر ظهور الشيعة،” وهم يعملون عليها بتوجيه من دولة إمبريالية يدفعها طموحها القومي الإمبراطوري إلى الهاوية.
وأما “الأقليات” الأخرى، فهي مسكونة بـ “فوبيا السنة،” أو ما يمكن تسميته “سنوفوبيا،” محملة بخلفيات تاريخية وثقافية مشحونة، ومندفعة بغرائز اهتبال الفرصة تارة، والذاكرة المثقلة تارات.
وأما الغرب فهو يرى الخطر كامناً في عدوه التاريخي، أو من يرى أنه عدو تاريخي متمثل في “الإسلام السني،” الذي قاد معارك التحرر ضد الاستعمار الغربي الحديث، وقاد معارك المقاومة ضد الهجمات الصليبية في العصور الوسطى، وقاد معارك تحرير العراق من الفرس، والشام من الروم، وامتد إلى أسبانيا وآسيا الوسطى، الإسلام الذي يمثل “المقابل الحضاري،” و“الند التاريخي” لحضارة الضفة الشمالية للأبيض المتوسط.
على -السنة اليوم- مواجهة هذه الحقائق والتعامل معها.
عليهم إدراك أنهم جسد الإسلام الأكبر، وكتلته الأشمل، ونسغه الممتد.
يقتضي ذلك توحيد صفوفهم، وتأجيل خلافاتهم، وبناء استراتيجة شاملة لمواجهة التحديات المحدقة، التي تتمثل في محاولات غربية إيرانية لتغليب الأقلية في الشرق، من أجل نقض التاريخ، وتفتيت الجغرافيا، وقلب الواقع الديمغرافي للشرق الأوسط.
المهمة صعبة، والمواجهة ليست عسكرية في مجملها، وواهم من يظن أنه سيغير حقائق التاريخ، أو ينقض دروس الجغرافيا.
مرت على هذه المنطقة غزوات وحملات، وأطماع وقادة وجنود، كلهم ذهبوا، وخرج أهل المنطقة من كل محنة أكثر قوة وإشراقاً.
يلزمنا فقط ألا ننهزم روحياً، وستحدث المعجزة إن شاء الله.
محمد جميح كاتب يمني