ÇOCUK NİKAHI ve ERKEN EVLİLİK ÜZERİNE

Böyle bir konuyu duygusallıktan uzak, ilmi zaviyeden konuşabilmek için:
1- Her kadın ve erkeğin biyolojik yapısı ve ihtiyacı aynı mıdır? Yoksa bünyeden bünyeye farklılık arzeder mi?

2- Bölge ve iklim şarlatının bedenimizin biyolojik yapısına etkisi var mı? Varsa bütün bölgelerin insanlarında biyolojik yapı aynı olabilir mi?

3- Her erkek veya kadının cinsi ihyacı veya gücü aynı mıdır?

4- Cinsi ihtiyacı ve gücü çok yüksek olan bir erkek veya kadına, 18 yaşına gelinceye kadar flört ve zina ile idare et, 18 yaşına gelince, resmen evlenirsin deme hakkımız var mıdır?

5- Ruhsatlar, bölge ve ülke şartlarına göre düzenlenerek, gerekli tedbirleri almamıza müsaade ediyorsa, o düzenlemeleri yapmak yerine neyi ve niçin tartışıyoruz?

6- Kullandığımız elektronik cihazları koruma tedbirlerini, üreten kurum mu, yoksa herkesin kendisi mi belirliyor?

Elektronik cihazların üretenine güvenmeyi aklın gereği kabül ederken, biz neden yaratanımıza ve onun elçisine güvenmekte tereddüt gösterip utanır gibi davranıyoruz? Yaratanın yarattığını korumak için kural koymaktan aciz olduğunu iddia edebilir miyiz?

7- Ahlaktan uzaklaşmamızın, Ahlaksızlığımızın sıkıntılarını, nasların inkar etmekle veya yanlış yorumlamakla çözebilir miyiz?

8- Çocukları Anne ve babalarından daha çok düşünecek kurum veya sistem olabilir mi?

9- Bebekler için, anne veya babası, resmi velisi sıfatı ile hesap açtırabilir veya ticaret yapabilir mi? Yapabilirse kar veya zarar etmesinin hesabını kim öder? Rüşdüne erdiğinde bu vekalet geçerli olur mu? Olmazsa neden olmaz? Rüşdüne erinceye kadar veli tasarrufu neden meşru olur?

Bu sorular yanında benzer en az yüzlerce soru sorulacak olsa, bunların cevabını müdellel bir şekilde verebilecek kaç tane İslam alimi tanıyorsunuz?

Bu soruların bir çoğu farklı ihtisas alanlarında bilgi sahibi olmayı gerektirmiyor mu? Her ağızı olanın cevap verebileceği sorular mı?

Neden dinimizin muhkem ve muhteşem kurallarını, öğrenip düşünerek, sebebi hikmetlerini araştırıp incelemek yerine, anlamadığımızı inkar etme yoluna gidiyoruz?

Siyonist kaynakların üretip öncelikle Mısır ve Türkiye’de pazarlamaya çalıştığı tahrif projelerini göğüsleyecek, Kur’an ve Sünnetten koparılan bağımızı yeniden güçlendirecek alimler birliği vakfını ne zaman aktif hale getirebileceğiz?

Münferit görüşlerle bizleri yönlendirmeye çalışanları, bir araya gelip müzakere ve istişare kültürünü benimsemeye ne zaman mecbur bırakabileceğiz?

Müminlerin annesi Hz. Aişe annemiz kendisi bizzat Peygamberimizle (sav) ne zaman nikah kıydığını, ne zaman fiilen evlendiğini, müsellem kaynaklarda, açıkça beyan ettiği halde, neden ona güvenmeyip, kompleksli insan tavrı ile mahcubiyet duyar gibi kıvırıyoruz?

Nikah ile Zifaf arasındaki fark nedir? Zifaf için ruhsat alanı nerede ne zaman ve nasıl sınırlanabilir hepsi belli iken, hepsini ilmi ile amil muttaki alimlerimiz, kuyumcu hassasiyeti ile inceleyip izah etmiş iken, onlara ittiba etmek yerine, ilim fukarası, okuduğunu doğru anlamaktan aciz, inancını yaşamayan sadece felsefesini yaparak şovmenlik yapmayı tercih edenlere kırmızı kart gösterme zamanı gelmedi mi?

Peygamberimizin Sahih hadislerini, şüpheli gibi göstermeye çalışan, Sahabeye, Tabiin’e ve onların yolundan giden alimlere dil uzatan, ilim ve edep fukarası zavallı insanları dinlemek, saygı göstermek de bir zaafiyettir. Bu zaafiyet giderilmezse mayınlı alana girmiş ve her türlü tehlikeye maruz kalmışız demektir. Öyle değil mi?

16/12/2022 Üsküdar
Ahmet Ziya İbrahimoğlu

Arapça bilen ve anlayan ilim ehli kardeşlerimiz içinde, Hz. Aişe kaç yaşında nikahlandı ve kaç yaşında evlendi merak eden varsa,
İşte gerçek bilgi ve kaynakları:
https://islamqa.info/ar/answers/124483

Peygamberimizin (sav) Hz.Aişe annemiz ile küçük yaşta evlenmesinin Hikmetleri:

https://islamqa.info/ar/answers/44990

BU YAZIYI BİR KADIN BİR ANNE YAZDI

http://www.fikiratlasi.com/2018/03/15/erken-evlenenlere-ozgurluk-sema-marasli/

Ahmet Ziya İbrahimoğlu